تخریب ساختمان فرسوده، با کلنگی ها چه کنیم؟
تخریب را می توان مرحلۀ صفرم عملیات عمرانی نامید. تخریب ساختمان به معنی پایان بخشیدن به بهره برداری از یک ساختمان ناامن و یا غیر اقتصادی و زمینه سازی برای برپایی یک بناء استاندارد، مطابق با علم به روز شدۀ مهندسی عمران می باشد. تخریب ساختمان خود شامل استانداردهایی می باشد که عدم رعایت آنها در حین عملیات منجر به صدمات جانی و مالی و ایجاد آلودگی های زیست محیطی می گردد.
به برچیدن ساختمان های کلنگی تخریب گفته می شود، لذا نمی تواند جزئی از اجرا باشد اما لازمه رسیدن به بستر مناسب جهت نخستین مرحله اجرا که همان پیاده کردن نقشه فونداسیون یا نقشه گود طبقات منفی است و در صورت وجود بنا یا بناهای قدیمی، تخریب و برچیدن آنها صورت می پذیرد.
بیشتر بدانید: چه بر سر ساختمان پلاسکو آمد؟ تخریب پیش رونده عامل اصلی فرو ریختن ساختمان پلاسکو
قبل از تخریب ساختمان فرسوده
در عملیات تخریب ابتدا انشعابات تأسیسات اصلی قطع شده و ساختمان در دست تخریب را از خطر احتمالی ناشی از تأسیسات مذکور برای عوامل انسانی دست اندر کار تخریب دور می کنیم، سپس در صورت داشتن چاه جذبی فاضلاب یا آب باران و یا چاه آب به پر کردن آنها با مواد مناسب می پردازیم.
چاه های ذکر شده چنانچه در معرض تداخل با پی ساختمان باشند باید زیر نظر طراح و ناظر ساختمان پر شوند. لذا بصورت تدریجی زمین زیر پی بارگذاری شده و سطح دهانه چاهی که با سطح زیرین فونداسیون تداخل دارد از این قاعده مستثنی نیست و ضرورت دارد مقاومت فشاری که هنگام طراحی برای بستر زیر فونداسیون در نظر گرفته شده، چاه پر شده با مصالح مناسب و مقاوم مانند: ملات ماسه و سیمان، شفته آهک و یا مصالح مذکور همراه سنگ قلوه یا سنگ لاشه طوری که مقاومت فشاری سطح چاه پر شده از نظر عددی تفاوت زیادی با مقاومت بستر طبیعی زمین در آن کد ارتفاعی نداشته باشد. این عمل بدلیل جلوگیری از نشست زمین در سطح دهانه چاه باید با دقت صورت پذیرد.
چاه های فاضلاب بدلیل مسائل زیست محیطی با آهک پر می شوند.
تخریب ساختمان های قدیمی یک تا دو طبقه با پی شفته آهکی
ساختمان های قدیمی یک تا دو طبقه که دارای دیوارهای باربر هستند و پی آن ها از نوع شفته آهکی می باشند:
شفته آهک بدلیل مقاومت تدریجی به واسطه کسب رطوبت از زمین در درازمدت به یک توده بسیار سخت تبدیل شده که تخریب پی چنین ساختمان هایی در مرحله خاک برداری و پی کنی محل پی ها با ماشین آلات صورت می پذیرد.
جمع آوری مصالح ارزشمند ساختمان فرسوده
پس از مرحله پر کردن چاه های داخل محدودۀ زمین پروژه، به جمع آوری تعدادی از مصالح موجود در ساختمان های فرسوده که دارای ارزش اقتصادی هستند، مبادرت می نمایند.
اولین قدم های تخریب ساختمان فرسوده
در اولین مرحله، عمل باز نمودن شیرآلات، لوله های فلزی روکار، تجهیزات تأسیساتی شامل (موتورخانه، کولر، آبگرمکن، پکیج و ...)، تخریب دور پنجرهها و درها و چهارچوبهای فلزی و جداسازی آنها از دیوارها صورت می پذیرد.
ایمنی تخریب ساختمان فرسوده
قبل از تخریب بنا چه توسط نیروی انسانی و چه با ماشین آلات راهسازی سبک و سنگین، باید برای ساختمان در دست تخریب حریم ایمن تعریف شود و موارد ایمنی داخل این حریم نیز رعایت شود.
بیمه حوادث ساختمان در دست اجرا قبل از عملیات تخریب صورت می گیرد و شاید یکی از دلایلی که شهرداری ها قبل از صدور پروانه اجازه تخریب را به مالک نمی دهند همین است.
تخریب ساختمانهای چند طبقه
تخریب ساختمانهای چند طبقه همیشه از بالا به پایین صورت میپذیرد.
تخریب دیوارهای ساختمان فرسوده
پس از مرحلۀ باز نمودن تجهیزات تأسیساتی چنانچه دیوارهای ساختمان با آجر فشاری و ملات ماسه آهک اجرا شده باشد با نیروی انسانی (کارگران تخریب چی) ابتدا اقدام به تخریب دیوارها و سپس جداسازی آجر از ملات صورت میپذیرد. این عمل برای بدست آوردن آجرهای مستعمل انجام میگیرد که در دیوار پارکینگها و راهپله و طبقات منفی استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: با ساختمان های آسیب دیده در اثر زلزله چه باید کرد؟
تخریب بام ساختمان فرسوده
عایق رطوبتی روی بام بسیاری از ساختمانهای قدیمی از قیرگونی و آسفالت است لذا باید ابتدا آسفالت روی بام برچیده شود.
لازم به توضیح است که در صورت نیاز دسترسی به مصالح مستعمل ساختمان های فرسوده برای تخریب آنها از نیروی انسانی استفاده می کنند. لذا چنانچه برای کارفرما مصالح ناشی از تخریب اهمیتی نداشته باشد، پس از قطع انشعابات و باز کردن تجهیزات و پر نمودن چاه ها از ماشین آلات و چنانچه ساختمان دارای اسکلت فلزی باشد از نیروی برش کار برای تخریب استفاده میکند که در این صورت آهن آلات بدست آمده در پایان تخریب با قیمت پایین تری قابل تبدیل به نقدینگی هستند و ضایعات محسوب می شوند که در این مرحله معمولاً پس از تفکیک آهن آلات، مواد حاصل از تخریب بارگیری و به خارج از کارگاه حمل می شوند.
نکات قابل توجه در تخریب ساختمان های فرسوده
نام و نام خانوادگی ::* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس دفتر مرکزی : شيراز خيابان ستارخان نبش كوچه ١٣ ساختمان داريوش طبقه چهارم
ارتباط با مدير عامل : 09177110025 محمد لطفى
07136491950 دورنگار :
ارتباط با رئيس دفتر : 07136491890 - 07136491930 - 07136491891
ایمیل: info@abokhaksazan.ir
شرکت ساختمانی آب و خاک سازان در شیراز با داشتن تيمي مجرب از افراد نخبه و با سليقه همچنين اساتيد دانشگاه و مجريان پايه يك نظام مهندسي در رسته های معماري و اجرايي اين توانمندی را دارد كه پروژه هاي ساختماني را از مطالعات اوليه تا چيدمان مبلمان ، شما عزيزان را همراهي كند . به منظور ارتقاء سطح كيفي ارائه خدمات، شرکت آب و خاک سازان بر آن شده تا با تكيه بر اصول مشتري مداري خدمات خود را كه شامل بيش از ٦٠٠ واحد طراحي ساختمان شامل معماری و معماری داخلی (فاز يك و دو ) با سبك هاي كلاسيك و مدرن همچنين بيش از ٤٠٠٠٠ هزار متر مربع خدمات اجرايي در سال در منطقه هاي خوب شيراز معرفي نمايد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آب و خاک سازان می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن