تولید برق از گام ها: آیا کفپوش های هوشمند آینده انرژی های تجدید پذیر هستند؟
آیا کفپوش های هوشمند به زودی انقلابی در تولید برق ایجاد خواهند کرد؟ شرکتی انگلیسی شروع به تولید سیستم کفپوش هوشمندی نموده است که از انرژی جنبشی ناشی از گام های افراد استفاده می کند. این شرکت سطوح قابل تنظیمی برای استفاده در فضاهای عمومی وسیع، مانند مراکز خرید، مراکز همایش، آمفی تئاترها و مراکز کنفرانس و زمین های ورزشی پیشنهاد می دهد.
روشن است که 7 سال پس از خلق این ایده، سرمایه گذاری زیادی بر روی این سیستم انجام شده است. نام تجاری و فناوری این سیستم هر دو توسط این شرکت توسعه یافته است و شرکت مزبور جایزه ای را نیز در این راستا با نام Ethical Awards از آن خود کرده است.
این شرکت هم اکنون دفاتری در چندین کشور دنیا دارد. اما آیا این محصول می تواند به سوی همه گیر شدن پیش رود؟ آیا ارزش بیشتری از صرفاً یک محصول جدید و منحصر به فرد دارد؟
تکنولوژی کفپوش هوشمند چگونه کار می کند؟
کفپوش های هوشمند که راحت تر است بگوییم کاشی، به صورت کاشی های مثلثی شکل و الکترومغناطیسی هستند. سطح رویی از مواد بازیافتی (لاستیک بازیافتی از چرخ کامیون های قدیمی) ساخته می شود. طرز کار آنها بسیار ساده است، کاشی ها چرخ های گردانی در زیر خود دارند که زمانی که بر روی آنها راه می روید می چرخند و 7 وات انرژی برق به ازای هر گام تولید می شود.
ساختار مثلثی شکل این کاشی هابه این دلیل است که تمامی کاشی ها بتوانند مولد انرژی باشند، و این به دلیل گوشه های انعطاف پذیر کاشی ها می باشد. برخلاف شکل های مربعی قبلی. ژنراتورها و مولدهایی در هر گوشه ای وجود دارد. شرکت مزبور ادعا می کند که کاشی های مورد اشاره به راحتی قابل بسته بندی، حمل و نصب و راه اندازی هستند. برق تولیدی می تواند مستقیماً برای لوازم برقی مورد استفاده یا برای استفاده بعدی ذخیره گردد.
مقایسه کاشی های هوشمند با سایر تکنولوژی های تجدید پذیر؟
به ازای هر متر مربع در شهرها، فضای کف بیشتری نسبت به فضاهای روی بام ها، جایی که صفحات خورشیدی نصب می شوند وجود دارد. با نگاه به موضوع از این زاویه، استفاده از کفپوش های هوشمند منطقی به نظر می رسد. همچنین کفپوش ها به شرایط آب و هوایی وابسته نیستند برخلاف نیروی خورشیدی و بادی. آنها ضد آب هستند، تا عمق 1.5 متری درون آب کار می کنند. به هر حال، هر کاشی فقط مقدار کمی انرژی در مقایسه با سایر انرژی های تجدید پذیر می تواند تولید نماید.
گام بعدی کفپوش های هوشمند چیست؟
شرکت تولید کننده این کفپوش های هوشمند می خواهد آنها تبدیل به محصولی جهانی و مقرون به صرفه گردند. مدیر عامل این شرکت، لورنس کیمبل کوک می گوید که می خواهد این کفپوش ها یا بهتر بگوییم کاشی های هوشمند به قیمتی هر چه نزدیک تر به قیمت کاشی های معمولی و مرسوم فروخته شوند. در حال حاضر با قیمت 600 پوند در هر متر مربع، به وضوح مشخص است که این به امر به زودی اتفاق نخواهد افتاد.
تمرکز اصلی در حال حاضر بر روی استفاده از این کفپوش های هوشمند برای برق دار نمودن سیستم روشنایی می باشد. در حال حاضر در برخی شهرهای انگلیس این کاشی های هوشمند نصب شده اند و چراغ های ورودی اماکن را روشن می کنند. همچنین برخی از چراغ های خیابانی واشنگتن نیز از همین طریق روشن می شوند. اگر چه در حال حاضر این کفپوش های هوشمند فضاهای کوچکی را پوشش می دهند ولی در چندین شهر در حال استفاده هستند. احتمالاً این ایده اگر موفقیت آمیز باشد بر روی مقیاس بزرگتری پیاده سازی خواهد شد.
این شرکت همچنین امیدوار است تا به ایده "اینترنت اشیاء(IOT)" نیز بپردازد. تحقق این موضوع نیاز به تمرکز زیاد بر چگونگی رصد اطلاعات توسط کاشی ها که ببینند چقدر انرژی در مکان های مختلف تولید شده است دارد. جف مارتین، نایب رییس ارشد بخش توسعه iOS در شرکت Apple، برای خلق یک تجربه عمومی و همگانی از تولید انرژی، قصد دارد که این کاشی های هوشمند را به گوشی های هوشمند برای کمک به مردم در راستای درک بهتر از انرژی و اهمیت آن متصل نماید. او همچنین امیدوار است که انرژی و برق ایجاد شده از گام ها، تبدیل به یک نوع ارز برای خرید رایگان برخی از اجناس در فروشگاه ها و مراکز خرید در عوض انرژی تولید شده توسط افراد گردد.
آیا مردم به اندازه کافی از ایده فوق استقبال و از طرح باز پرداخت هزینه در قبال تولید انرژی از گام هایشان مشارکت می کنند؟ خیلی سخت است اگر فکر کنید که ارزش آن را دارد، مگر اینکه مقدار زیادی برق از این روش تولید شود که این تکنولوژی هنوز قادر به انجام این کار نیست.
سخن آخر
با نرخ های فعلی برق و این سیستم، متأسفانه به نظر می رسد که این موضوع کمی دور از ذهن باشد. با این حال، قطعاً چیز ارزشمندی است. این سیستم یک ایده جالب برای استفاده از انرژی است که به جزء CO2 تولید شده در حین فرآیند تولید، اثرات نامطلوب زیست محیطی برای سیاره ما ندارد. اگر چه در حال حاضر این کاشی ها یا بهتر بگوییم کفپوش های هوشمند به اندازه کافی انرژی لازم برای پاسخگویی به خواسته های زندگی مدرن را تولید نمی کنند، اما اگر در مقیاس وسیع به کار گرفته شوند، ممکن است که تبدیل به تکنولوژی قابل اعتماد تر شده و در آینده نه چندان دور گزینه اول تولید انرژی باشند.
نام منبع: https://www.thegreenage.co.uk
تحریریه آب و خاک سازان،محمدلطفی،شیراز
نام و نام خانوادگی ::* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس دفتر مرکزی : شيراز خيابان ستارخان نبش كوچه ١٣ ساختمان داريوش طبقه چهارم
ارتباط با مدير عامل : 09177110025 محمد لطفى
07136491950 دورنگار :
ارتباط با رئيس دفتر : 07136491890 - 07136491930 - 07136491891
ایمیل: info@abokhaksazan.ir
شرکت ساختمانی آب و خاک سازان در شیراز با داشتن تيمي مجرب از افراد نخبه و با سليقه همچنين اساتيد دانشگاه و مجريان پايه يك نظام مهندسي در رسته های معماري و اجرايي اين توانمندی را دارد كه پروژه هاي ساختماني را از مطالعات اوليه تا چيدمان مبلمان ، شما عزيزان را همراهي كند . به منظور ارتقاء سطح كيفي ارائه خدمات، شرکت آب و خاک سازان بر آن شده تا با تكيه بر اصول مشتري مداري خدمات خود را كه شامل بيش از ٦٠٠ واحد طراحي ساختمان شامل معماری و معماری داخلی (فاز يك و دو ) با سبك هاي كلاسيك و مدرن همچنين بيش از ٤٠٠٠٠ هزار متر مربع خدمات اجرايي در سال در منطقه هاي خوب شيراز معرفي نمايد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آب و خاک سازان می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن