یک ساختمان باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتوان آن را ساختمان سبز نامید. این ویژگی ها شامل موارد زیر است:
هر نوع ساختمانی می تواند یک ساختمان سبز باشد تا زمانی که شرایط لیست شده در بالا را دارا باشد، فرقی نمی کند که ساختمان مسکونی، مدرسه، بیمارستان، اداره و یا هر نوع ساختمان دیگری باشد.
اگرچه این موضوع که تمام ساختمان های سبز مشابه باشند یا باید مشابه باشند، هیچگونه اهمیتی ندارد. کشورها و مناطق مختلف دارای ویژگی ها و مشخصات بسیار متفاوتی از جمله شرایط آب و هوایی به خصوص، فرهنگ و آداب و رسوم منحصر به فرد، نوع و عمر متفاوت ساختمان ها، یا شرایط بسیار متنوع محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی هستند که همگی شرایط و راه های متفاوتی را برای دست یافتن به مشخصه های یک ساختمان سبز ایجاب می کند.
به همین دلیل، مجمع جهانی ساختمانهای سبز (World Green Building Council,WorldGBC) از تمامی اعضایش در سرتاسر جهان برای دستیابی به بهترین روش و راه حل ها برای ساختن ساختمان های سبز که مناسب همان منطقه و کشور باشد حمایت می کند.
پیشینه
در علم بوم شناسی، ساختمان ها تنها فضاهای خالی نیستند، بلکه بخش مهمی از فضای شهری محسوب می شوند. امروزه در روند مدیریت هوشمند منابع(Smart Management of Resources) نظیر آب و انرژی، ساختمان ها می توانند نقش مهمی در شاد و سلامت نگه داشتن مردم ایفا کنند. ریشه های پیدایش ساختمان های سبز در واقع به هزارها سال پیش برمی گردد.
در 400 سال قبل از میلاد، سقراط (Socrates) فیلسوف یونانی از چیزی به نام گرمایش خورشیدی منفعل (Passive Solar Heating) استفاده کرد تا مردمش را در زمستان گرم و در تابستان خنک نگه دارد.
قبیله های بومی ساکن جنوب غربی کلرادو آمریکا از روش مشابهی استفاده کردند تا Cliff Palace را در Mesa Verde در سال 1200 میلادی بسازند.
شکل 1 نمایی از Cliff Palace بزرگترین سکونت گاه صخرهای در آمریکای شمالی
در سال 1987 کمیته جهانی توسعه و محیط زیست (The UN World Commission on Environment and Development) اولین تعریف از توسعه پایدار (Sustainable Development) را ارائه داد که اساس آنچه که امروز به عنوان اصول ساختمان های سبز می شناسیم بنا نهاد.
با شروع توسعه ساختمانهای سبز، مجمع ساختمانهای سبز ایالات متحده آمریکا (US Green Building Council) رهبری در زمینه انرژی و طراحی محیط زیست یا همان سیستم ردهبندی LEED را در سال 2001 توسعه داد.
در سال 2014، ساختمان Edge در آمستردام تبدیل به پایدارترین ساختمان اداری در جهان و به عنوان یک پیشرو در راندمان مصرف انرژی شناخته شد. در همین زمان در شهر سیدنی استرالیا، ساختمان jll ثابت کرد که ساختمان های قدیمی تر نیز می توانند به یک ساختمان سبز و پایدار تبدیل شوند.
شکل 2 نمایی از ساختمان EDGE به عنوان سبزترین و هوشمندترین ساختمان جهان
برج Chief lu تحت تکمیلات بسیار زیادی قرار گرفت که به آن اجازه داد تا بتواند هم در مصرف انرژی و هم انتشار گازهای گلخانه ای بیش از 50 درصد کاهش داشته باشد.
شکل3 برج chief lu
در ماه ژوئن 2016، ZURELI ، بزرگترین بازار و نتورک نوین جهانی که صنعت ساختمان سبز را در سراسر جهان به هم مرتبط کرد.
طبق گزارش انجمن جهانی ساختمان های سبز پیش بینی می شود که پروژهه ای دارای گواهینامه مربوط به ساختمان های سبز تا سال 2018 به 2 برابر افزایش پیدا کند. پیش بینی می شود تا سال 2050 میلادی ساختمان ها به طور پیوسته تا جایی با محیط زیست وفق پیدا کنند که حتی انرژی ای بیشتر از مصرفشان تولید کنند و باعث ساخته شدن شهرهای یک پارچه و هوشمند شوند.
با تمرکز بیشتر بر روی گواهینامه و تکامل ساختمان ها و در نتیجه حفظ منابع آبی و افزایش راندمان و صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش محبوبیت ساختمانهای Net Zero، ساختمان های سبز کلیدی برای آینده پایدار خواهند بود.
چگونه می توانیم ساختمان هایمان را سبز کنیم؟!!
چندین روش برای سبز کردن یک ساختمان وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از روش های هوشمندانه برای انرژی
محافظت از منابع آب
کمینه کردن تولید پسماند و بیشترین استفاده مجدد از منابع
ارتقای سلامت و تندرستی
سبز نگهداشتن محیط زیست
ساخت سازه هایی با قابلیت وفق با تغییرات محیط و انعطاف پذیر
مرتبط ساختن جوامع و انسان ها
در نظر گرفتن تمام مراحل عمر یک ساختمان
منابع:
سایت مجمع جهانی ساختمانهای سبز(WorldGBC); Home Page: http://www.worldgbc.com, what is a green building, 2018
سایت مجمع جهانی ساختمانهای سبز(WorldGBC); Home Page: http://www.worldgbc.com, how can we make our buildings green, 2018
[3] http://youtube.com/history of green buildings [4] U.S. Green Building Education Services (2013). LEED (Leadership in Energy and Environmental Design ) Green Associate Exam Preparation Study Guide, 4th Edition
[5] Canada Green Building Council (2009), Reference Guide for Green Building Design and Construction
تحریریه آب و خاک سازان،محمدلطفی،شیراز
نام و نام خانوادگی ::* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس دفتر مرکزی : شيراز خيابان ستارخان نبش كوچه ١٣ ساختمان داريوش طبقه چهارم
ارتباط با مدير عامل : 09177110025 محمد لطفى
07136491950 دورنگار :
ارتباط با رئيس دفتر : 07136491890 - 07136491930 - 07136491891
ایمیل: info@abokhaksazan.ir
شرکت ساختمانی آب و خاک سازان در شیراز با داشتن تيمي مجرب از افراد نخبه و با سليقه همچنين اساتيد دانشگاه و مجريان پايه يك نظام مهندسي در رسته های معماري و اجرايي اين توانمندی را دارد كه پروژه هاي ساختماني را از مطالعات اوليه تا چيدمان مبلمان ، شما عزيزان را همراهي كند . به منظور ارتقاء سطح كيفي ارائه خدمات، شرکت آب و خاک سازان بر آن شده تا با تكيه بر اصول مشتري مداري خدمات خود را كه شامل بيش از ٦٠٠ واحد طراحي ساختمان شامل معماری و معماری داخلی (فاز يك و دو ) با سبك هاي كلاسيك و مدرن همچنين بيش از ٤٠٠٠٠ هزار متر مربع خدمات اجرايي در سال در منطقه هاي خوب شيراز معرفي نمايد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آب و خاک سازان می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن