مطالبی از این محتوا:
بیوفیلیا یا طبیعت گرایی
مفهوم دیوار سبز
تاریخچه دیوار سبز
عملکرد دیوار سبز
کاربرد دیوار سبز در محیط های داخلی
مزایای دیوار سبز زندگی
با توجه به افزایش روز افزون حجم ساخت و ساز و گسترش شهرها همراه با افزایش جمعیت و مطرح بودن این صنعت به عنوان یکی از پر مصرف ترین صنایع دنیا که بخش قابل توجهی از مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است، رویکردهای نوینی در معماری از جمله «معماری بیوفیلیک» مطرح گردیده که نه به عنوان یک سبک جدید، بلکه به عنوان یک روش در تفکر طراحی، به منظور هماهنگی با طبیعت و کاهش آسیب بر محیط و منابع انرژی در طبیعت است.
امروز ایجاد ارتباط بین زندگی های پر مشغله با طبیعت، ساده به نظر نمی رسد. اما ایجاد دیواره های سبز یا باغ های عمودی به خصوص در زندگی هایی که تکنولوژی و ابزارهای دیجیتالی آن را احاطه کرده اند، می تواند تاثیر گذار و مفید باشد. بنابراین آب و خاک سازان قصد دارد در این مقاله به بررسی مزایای استفاده از دیوارهای سبز در فضای داخلی و فاکتورهایی که بر طراحی دیوار سبزتأثیر می گذارد بپردازد.
با دیوار های سبز، بهار را به خانه خود بیاورید
واژه بیوفیلیا یا طبیعت گرایی که از دو جزء بیو (Bio) به معنی موجود زنده و فیلیا (Philia) به معنی جذابیت و احساس مثبت مردم نسبت به عادتها و فعالیتهای طبیعی، تشکیل شدهاست، به نیاز فطری انسان برای برقراری ارتباط با طبیعت به همراه پایداری و استراتژی های جهانی طراحی برای خلق محیط هایی است که واقعا بتوانند کیفیت زندگی را افزایش دهند، اشاره دارد.
به طور کلی طراحی بیوفیلیک کوششی دقیق برای فهم و درک نیاز ذاتی بشر برای همبستگی و پیوند با دنیای طبیعی و تاثیر آن در طراحی و ساخت محیط های مناسب برای زندگی است. در همین راستا، ایده دیوارهای زندگی یا دیوار های سبز، تحت تاثیر مطالعات بیوفیلی برای تحقق نیاز انسان به ارتباط با طبیعت، شکل گرفت که به تاثیرات فیزیولوژیکی و منافع اقتصادی حاصل از ارتباطات طبیعی در محیط زیست افراد می پردازد.
دیوار سبز به دیواری گفته می شود که توسط سازۀ مستقل و یا بخشی از بنا، با پوشش گیاهی پوشانده شده باشد. این عنصر معماری که از محبوب ترین و زنده ترین المان های ارگانیکی فضاهای داخلی و خارجی ساختمان است، می تواند از یک متر مربع تا تمام سطح دیوار را با استفاده از گیاهان طبیعی پوشش داده تا محیط های خشک و ساده امروزی را به محیطی دلپذیر و آرامبخش تبدیل کند. بنابراین هدف اصلی دیوار سبز، تبدیل یک دیوار ساده بتنی به دیوار سبز و طبیعی بوده تا علاوه بر زیبایی محیط داخلی، یک ارتباط بصری سه بعدی و زنده؛ بین فضای داخل و خارج ساختمان ایجاد کند.
تلفیق معماری با طبیعت و گیاهان، یک ایده جدیدی نیست، بلکه از زمان های اولیه، منظره های طبیعی با بناهای شهری درهم آمیخته شده اند. مانند باغ های معلق افسانه های بابل، که شامل بام باغ های با شکوه و پلکانی بوده اند، نخستین نمونه شناخته شده از بام ها و دیوارهای سبز هستند که بین قرن 8 و 10 قبل از میلاد ساخته شدند.
اما ایده امروزی دیوار سبز، اولین بار در سال 1938 توسط استنلی هارت وایت (Stanley Hart White)، پروفسور معماری منظر در دانشگاه ایلینوی آمریکا (Landscape Architecture at the University of Illinois)، با عنوان سیستم معماری «ساختمان گیاهی» معرفی شد. اما مبتکر و موسس اصلی این سازه که آن را صنعتی نمود، گیاه شناس فرانسوی؛ پاتریک بلنک (PATRICK BLANC) است.
دیوار سبز سالن تئاتر ملی تایوان، PATRICK BLANC پاتریک بلنک، 2015
در این دیوارها که به دیواره های زنده اکسیژن ساز نیز نامیده می شوند، از اکسیژن تولید شده توسط گیاهان برای تهویه هوای ساختمان استفاده می شود که شامل ترکیبی از صفحات یا شبکه های عمودی مربع یا مستطیل شکل مدولار بوده و اغلب از فولاد ضد زنگ، پلاستیک با چگالی بالا، پلی استایرن، فلز، مواد ترکیبی و یا حتی بتن ساخته می شوند.
این دیوارها که با فاصله به دیوار و یا قاب سازه ای مستقل متصل می شوند، شامل تعداد زیادی گلدان یا کیسه های نرم حاوی خاک هستند که بر روی دیوار نصب میشوند تا امکان کشت عمودی گیاه را فراهم کرده و از گیاه نگهداری کنند. این گلدان ها می بایست حداقل یکبار در سال در مکانهای خارجی و بطور تقریبی دو بار در سال در مکانهای داخلی تعویض شود.
دیوار سبز یک گزینه عالی برای هر منزلی است که میخواهد از منافع گیاهان لذت ببرد. با استفاده از این دیواره های سبز رنگ، علاوه بر جداسازی فضاهای داخلیو خارجی، می توان یک عنصر طراحی منحصر به فردی را به ورودی، اتاقهای خواب، راهروها، نشیمن و آشپزخانه منزل اضافه کرد. اما میزان نور و دسترسی به تهویه و سیستم آبیاری در انتخاب جای مناسب دیوار ها در معماری داخلی تاثیرگذار است.
دیواره های سبز علاوه بر زیبایی، دامنۀ وسیعی از فواید زیست محیطی، اقتصادی و سلامت را در بر می گیرند که نقش تعیین کننده ای را در بهبود کیفیت محیط زندگی ایفا می کنند.
در این بخش به 2 مزیت مهم دیوارهای سبز خواهیم پرداخت تا با بیان آن ها متوجه شوید که چرا باید حداقل یک دیوار سبز در منزل و حتی در محل کار خود داشته باشید.
• محیط زیستی
• سلامت روانی و جسمانی
دیوارهای زندگی نه تنها زیبایی را به هر فضای ساخته شده چه در داخل یا خارج، اضافه می کنند بلکه دارای مزایای سلامتی قابل توجهی هستند که برای سلامت طولانی مدت جوامع بشری امری حیاتی است که عبارتند از:
مواردی که باید در اجرای دیوار سبز داخلی مورد توجه قرار داد
ملاحظات ویژه برای ساخت دیوار:
گیاهان مناسب برای دیوار سبز
انواعی از گیاهان بالا رونده با توجه به کاربرد، شرایط آب و هوایی و نوع آبیاری دیوار برای پوشش سازه های نگهدارنده پانل های شبکه ای مدولار استفاده می شوندکه می توانند از انواع مختلف گیاهان تشکیل شده باشند؛
منبع:
مقاله: نگرش بیوفیلیک، رویکردی در ارتقا سطح کیفی محیط زندگی ساکنان مجتمع های مسکونی
https://www.verticalgreen.com https://www.anygreen.be https://www.vistagreen.com https://livewall.com http://vertla.com http://www.growinggreenguide.org https://www.dwell.com https://www.ambius.com https://fa.wikipedia.org
مطالب مرتبطی که پیشنهاد میگردد:
پنل خزه ای (MOSS tile)
نمای پوشیده شده از گیاهان لوکس
تحریریه آب و خاک سازان،محمدلطفی،شرکت معماری در شیراز
نام و نام خانوادگی ::* !!!
پست الکترونیک :
نظرات: * !!!
آدرس دفتر مرکزی : شيراز خيابان ستارخان نبش كوچه ١٣ ساختمان داريوش طبقه چهارم
ارتباط با مدير عامل : 09177110025 محمد لطفى
07136491950 دورنگار :
ارتباط با رئيس دفتر : 07136491890 - 07136491930 - 07136491891
ایمیل: info@abokhaksazan.ir
شرکت ساختمانی آب و خاک سازان در شیراز با داشتن تيمي مجرب از افراد نخبه و با سليقه همچنين اساتيد دانشگاه و مجريان پايه يك نظام مهندسي در رسته های معماري و اجرايي اين توانمندی را دارد كه پروژه هاي ساختماني را از مطالعات اوليه تا چيدمان مبلمان ، شما عزيزان را همراهي كند . به منظور ارتقاء سطح كيفي ارائه خدمات، شرکت آب و خاک سازان بر آن شده تا با تكيه بر اصول مشتري مداري خدمات خود را كه شامل بيش از ٦٠٠ واحد طراحي ساختمان شامل معماری و معماری داخلی (فاز يك و دو ) با سبك هاي كلاسيك و مدرن همچنين بيش از ٤٠٠٠٠ هزار متر مربع خدمات اجرايي در سال در منطقه هاي خوب شيراز معرفي نمايد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آب و خاک سازان می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن