بکارگیری استانداردهای لازم تأسیسات برقی ساختمان زمینه ساز ایجاد یک ساختمان ایمن از لحاظ برق می باشد.
تأسیسات برقی یا به اصطلاح عام برق کشی ساختمان در چهار مرحله موازی با عملیات بنایی صورت می پذیرد.
مراحل چهارگانه شامل:
در مرحله نخست در دیوارهایی که قرار است سطح آن ها اندود گچ و خاک اجرا گردد، پس از مرحله کروم بندی ابتدا قوطی کلیدها در ترازهای معین شده از قبل توسط شیلنگ تراز یا تراز لیزری نشانه گذاری شده بصورت افقی و با در نظر گرفتن فاصله آن ها از لبه دیوارها و پنجره ها نصب می شوند، این کار در یک تراز استاندارد در محل های از قبل آماده و خراش داده شده بر روی دیوارها توسط گچ آماده صورت می پذیرد.
تراز زیر کلیدها از کف تمام شده 1.20 متر و برای پریزها 30 سانتی متر می باشد. در آشپزخانه ها به واسطه کابینت ها کلیه کلیدها و پریزها در ارتفاع 1.20متر از کف تمام شده نصب می گردند.
آیفون و تابلو برق در ارتفاع 1.60متر نصب می شود.
در فضاهایی که دیوارهای آن ها با کاشی پوشیده می شود چون فاصله بین پشت کاشی تا دیوار معمولاً از قطر لوله برق نمره 11 یا 13.5 بیشتر است است. لذا محل نصب لوله برق ها شیارزنی نمی شوند، اما بهتر است لوله های برق به پشت کاشی نچسبند و محل نصب آن ها شیار زده شود تا پس از کاشی کاری فضای خالی در اطراف لوله برق ها ایجاد نشود.
لوله های برق پس از قرار گرفتن در شیارها توسط مفتول گالوانیزه به دیوارها بسته شده و در جای خود ثابت می شوند.
در این مرحله از کار تمامی قوطی کلیدها، پریزها، جعبه تقسیم ها، محل روشنایی ها و لوله های پلاستیکی مخصوص برق نصب می شوند.
پس از نصب تمامی لوله برق ها و قوطی کلیدها و دیگر غلاف های مرتبط با تأسیسات برقی بر روی سطح دیوارها، حفاظت لوله ها در برابر مسدود شدن بر اثر ورود ملات به داخل آن ها و ضربه صورت می پذیرد و سپس سیم کشیو کابل کشی داخل لوله برق ها انجام می شود.
باید هنگام نصب لوله برق ها دقت نمود که تعداد خم های 90 درجه در یک مسیر لوله از 4 خم (360 درجه) بیشتر نشود.
در صورت بیشتر شدن خم ها از چهار خم، فنر سیم کشی از خم پنجم عبور نمی کند و منجر به تخریب محل یکی از خم ها می گردد.
جهت اجرای نور مخفی در سقف های کناف، لوله های انتظار مطابق نقشه تعبیه می گردد، تا پس از اجرای سقف کاذب یاد شده مابقی لوله کشی و سیم کشی اجرا گردد.
در سقف های کاذب از نوع تایل از لوله های انتظار پس از اجرای سقف برای سیم کشی و برق رسانیبه روشنایی ها استفاده می شود. در سقف کاذب رابیتس، پس از کلاف کشی سقف، لوله کشی و سیم کشی زیر سقف کاذب انجام می گیرد، زیرا پس از نصب توری ها رابیتس لوله کشی روی سقف کاذب امکان پذیر نیست، باید کنترل های دقیق از نصب لوله های برق بعمل آورد که جایی از قلم نیفتد و مطابق نقشه های اجرایی کلیه سیستم های تأسیسات برقی لوله گذاری شده باشند.
در نقاطی که لوله برق ها از سقف و دیوارها عبور می کنند یا از قبل غلاف گذاری شده و یا با دریل سقف و دیوارها به اندازه عبور لوله سوراخ می شود.
تمامی لوله برق هایی که از روی کف ها عبور می کنند باید با ماهیچه بتنی در برابر هر گونه ضربه محافظت شوند.
سومین مرحله اجرای تأسیسات برقی نصب کلیدپریزها و روشنایی ها می باشد. این مرحله بعد از کاشی کاری، اجرای سقف های کاذب، فرش کف فضاها و نقاشی دکوراسیون داخلی صورت می پذیرد، سپس تجهیزات برقی مانند کولر و هود نصب می شود.
پس از اجرای مراحل چهارگانه فیوزهای تابلو اصلی برق مطابق نقشه اجرا می شوند و برق اصلی وصل می گردد، سپس تمام پریزها با یک وسیله برقی تست می شوند.
نکات اجرایی:
تحریریه آب و خاک سازان،محمدلطفی،شرکت معماری در شیراز
نام و نام خانوادگی ::*
پست الکترونیک :
نظرات: *
آدرس دفتر مرکزی : شيراز خيابان ستارخان نبش كوچه ١٣ ساختمان داريوش طبقه چهارم
ارتباط با مدير عامل : 09177110025 محمد لطفى
07136491950 دورنگار :
ارتباط با رئيس دفتر : 07136491890 - 07136491930 - 07136491891
ایمیل: info@abokhaksazan.ir
شرکت ساختمانی آب و خاک سازان در شیراز با داشتن تيمي مجرب از افراد نخبه و با سليقه همچنين اساتيد دانشگاه و مجريان پايه يك نظام مهندسي در رسته های معماري و اجرايي اين توانمندی را دارد كه پروژه هاي ساختماني را از مطالعات اوليه تا چيدمان مبلمان ، شما عزيزان را همراهي كند . به منظور ارتقاء سطح كيفي ارائه خدمات، شرکت آب و خاک سازان بر آن شده تا با تكيه بر اصول مشتري مداري خدمات خود را كه شامل بيش از ٦٠٠ واحد طراحي ساختمان شامل معماری و معماری داخلی (فاز يك و دو ) با سبك هاي كلاسيك و مدرن همچنين بيش از ٤٠٠٠٠ هزار متر مربع خدمات اجرايي در سال در منطقه هاي خوب شيراز معرفي نمايد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آب و خاک سازان می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن